PORRU PASTELA:
Osagaiak:
- 6 porru ertain, tipula ertain bat, edalontzi bat esnegain, 3 arrautza, koilarakada bat irin, koilarakada bat gurin, gatza eta hostorea.
Nola egin:
- Porruen alde zuria eta tipula juliana eran zatitu eta ondoren, ur gazitan 20 minutuz egosiko ditugu. Egosita daudenean xukatu.
- Beste aldetik, zartagin bat sutan ipiniko dugu eta horretan gurina desegingo dugu. Porruak eta tipula zartaginera bota eta koilarakada bat irin gehituko dugu. Ondo nahastu.
- Bol batean esnegaina eta 2 gorringo irabiatuko ditugu eta zartaginean dagoenarekin nahastuko dugu, sutatik kendu gabe, pixka bat loditu arte.
- Molde batean hostorea zabalduko dugu eta nahastutakoa gainean bota eta gero hostore gehiagoren estaliko dugu.
- Labean sartu baino lehen beste arrautza bat irabiatuko dugu eta hostorea igurtziko dugu distiratsu geratzeko.
- Pastela, labean 30 minutuz edukiko dugu 175 gradutan.
OILASKO HEGAL ERREAK
Osagaiak:- 10 hegaltxo, 4 baratxuri ale, 2 azenario, 150gr. aran pasa, oliba olioa, gatza, kopa bat brandy eta edalontzi bat ur.
Nola egin:
Expres lapikoan olioa bota eta su bizian jarri. Bero dagoenean, hegaltxoak botako eta gazituko ditugu. Gorritzen hasten direnean baratxuri ale osoak eta azenarioak erantsiko ditugu. Apur bat gehiago gorritzen utziko ditugu, betiere su bizian. Lapikoa itxi baino lehen, brandya gehituko dugu eta alkohola lurruntzen denean, ura. Lapikoa itxi eta sua jaitsi ondoren 5 bat minutuz egosten utzi.
Denbora hori pasa eta gero, lapikoa ireki, aranak erantsi eta su bizian utziko dugu egosten ura lurrundu arte.
No comments:
Post a Comment