Osagaiak:
Erretilu bat txanpinoi, tipula erdia, esne-gaina, oilasko paparrak, urdaiazpikoa, gazta guria, irina, arrautza eta ogi birrindua.
Nola egin:
Oilasko paparrak xerratan moztu eta gazitu ditugu. Jarraian, xerren gainean urdaiazpiko eta gazta xafla bana ipini, bildu eta arrautza-irinetan eta ogi birrindutan pasatuko ditugu. Hau guztia egin ondoren, frijituko ditugu.
Krema egiteko:
Tipula Xehe-xehe zatitu eta frijitzen jarriko dugu. Bitartean, txanpinoiak garbitu eta xaflatan moztuko ditugu. Tipula bigun dagoenenan, txanpinoiak gehituko ditugu eta gatza botako diegu. Eginda daudenean, esne-gaina erantsi eta apur gehiago egiten utziko dugu. Krema bukatzeko, irabiagailuz pasatuko dugu.
Zerbitzatzeko, bilkari bakoitzari krema pixka bat jarriko diogu ondoan.
No comments:
Post a Comment