2011/04/18

Laudioko sukaldaritza ikastaroa: txipiroiak ezti zaporean


Osagaiak:

1200gr. txipiroi txiki
2 tipula
ogi xigortua
gatza
8 goilarakada oliba olio
3 goilarakada kainaberako ezti
ardo zuria

Tipula txikitu eta oliba olioarekin su baxuan jarritako lapiko batera bota. Utzi tipula egiten ondo potxatu arte. Orduan, hartu txipiroiak eta emaiezu pasadatxo bat ogi xigortuan. Gatza apur bat bota, tipularen goxotasuna estaltzeko. Jarraian bota banan banan txipiroi guztiak lapikora. Utzi hor 15 minutuz su altuagoan. Ikusiko duzu denborarekin zelan txipiroiak ura galtzen hasten diren. Bota ardo zuri baso bat eta beste 15 minutu utzi. Orain botaiezu 3 goilarakada kainaberako ezti. Pixka bat nahastu eta mugitu lapikoa txipiroiak itsasi ez daitezen. Utzi horrela ondo eginak egon arte.

Gogoratu, aurreneko egunean eginda, hobeto gelditzen direla jateko.

No comments: