- 200 gr. txokolate beltz, 200 gr. gurin, 5 arrautza, koilarakada bat irin eta 100 gr. azukre.
- Hasteko, txokolatea gurinarekin desegin behar dugu eta nahastu. Nahaste hori epeltzen denean, arrautzak banan-banan bota behar ditugu eta ondo irabiatu. Jarraian, irina gehitu eta ondo irabiatuko dugu pikorrik ez geratzeko.
MARRUBI PUDING-a
Osagaiak
- 500 gr. marrubi, 200 gr. azukre, 400 gr. esnegain, 2 gorringo, 7 gelatina eta edalontzi bat esne.
Nola egin:
- Esnea azukrearekin berotuko dugu. Bero dagoenean, sutatik kendu eta edalontzi batean gorringoak esne hotz pixka batekin nahastuko ditugu. Ondoren, esne berora bota eta dena ondo irabiatuko dugu.
- Jarraian, gelatina ur hotzetan 5 minutuz utziko dugu biguntzeko. Bitartean, marrubiak puregailutik pasatuko ditugu.
- Bost minutu horiek igaro ondoren, gelatina eta marrubi purea esnearekin nahastuko ditugu.
- Esnegaina irabiatuko dugu, baina guztiz igo gabe, aurreko nahasketari gehituko diogu eta koloratzaile gorri tanta batzuk erantsiko ditugu. Dena ondo nahastu.
- Molde bat olio pixka batez igurtzi eta nahastea bota. Hozkailuan 6 orduz utziko dugu eta zerbitzatu baino lehen marrubi zati batzuekin eta esnegainarekin apainduko dugu puding-a.
No comments:
Post a Comment