Hona hemen beste errezeta bat:
TIRAMISU-a
Osagaiak:
- 250 gr. mascarpone gazta, kakao hautsa, kafea, 5 arrautza, 15 bat bizkotxo, azukrea eta kopa bat hur likorea (ez badugu, rona, orujo zuria edo horrelako likore bat erabili ahal dugu).
Nola egin:
-Lehenengo eta behin, kafe beltz-beltza egingo dugu. Baso bat kafe beharko dugu. Eginda dagoenean likorearekin nahastu eta, momentuz, aparte utziko dugu.
- Jarraian, arrautzen gorringoak eta zuringoak bereizi. Gorringoei azukrea gehituko diegu (koilarakada bat gorringo bakoitzeko) eta elur-punturaino irabiatuko ditugu. Nahaste honi gazta botako diogu, pixkanaka-pixkanaka, irabiatzeari utzi gabe eta lodi-lodi geratu arte.
- Beste aldetik, zuringoei gatz-pitin bat erantsi eta elur-punturaino irabiatuko ditugu. Hori egin bitartean, noizbehinka, azukrea gehituko diogu (koilarakada bat arrautza bakoitzeko).
- Krema bukatzeko, gorringoak eta zuringoak oso-oso astiro nahastuko ditugu.
- Ondoren, bizkotxoak kafearekin bustiko ditugu. Molde batean sukaldeko plastikoa jarri eta geruza bat bizkotxo ipiniko dugu, beste geruza bat krema, beste bat bizkotxo eta bukatzeko beste bat krema.
- Hozkailuan 10 orduz izango dugu. Zerbitzatu baino lehen kakaoa botako diogu gainetik.
No comments:
Post a Comment