2009/06/03

Sukaldaritza ikastaroa

Hona hemen beste postre goxo-goxo bat:

AZENARIO ETA KOKO PASTELA

Osagaiak:
- Kilo bat azenario, 100 gr. koko birrindua, 100 gr. azukre, 12 bizkotxo, kopa bat whisky, esnea eta txokolate beltza.

Nola egin:
- Azenarioak zuritu eta zatitu ondoren, uretan egosiko ditugu bigun egon arte. Xukatu, azukrea gehitu eta irabiagailutik pasatu pure fin-fina lortu arte. Pure honi kokoa botako diogu, ondo nahastuko dugu eta, momentuz, aparte utziko dugu.
- Ontzi batean whiskya eta koilarakada bat azukre ipiniko dugu eta mikrouhin labean sartuko dugu, apur bat berotu, eta flanbeatuko dugu. Erretzen ari den bitartean, koilara batez mugituko dugu azukrea desegin arte.
- Erretilu batean 6 bizkotxo jarriko ditugu eta whiskyz bustiko ditugu. Gainean, geruza bat azenario pure jarriko dugu, honen gainean, soberan geratu zaizkigun 6 bizkotxo bustiak eta, berriro ere, geruza bat azenario pure.
- Jarraian, txokolatea esnetan desegin eta gainetik botako diogu. Pastela bukatzeko, soberan geratu den kokoarekin apaindu.

1 comment:

Anonymous said...

zelako itxura ona!