2010/01/18

Oilasko papar-bilkariak txanpinoi kremarekin

Osagaiak:

Erretilu bat txanpinoi, tipula erdia, esne-gaina, oilasko paparrak, urdaiazpikoa, gazta guria, irina, arrautza eta ogi birrindua.

Nola egin:

Oilasko paparrak xerratan moztu eta gazitu ditugu. Jarraian, xerren gainean urdaiazpiko eta gazta xafla bana ipini, bildu eta arrautza-irinetan eta ogi birrindutan pasatuko ditugu. Hau guztia egin ondoren, frijituko ditugu.

Krema egiteko:

Tipula Xehe-xehe zatitu eta frijitzen jarriko dugu. Bitartean, txanpinoiak garbitu eta xaflatan moztuko ditugu. Tipula bigun dagoenenan, txanpinoiak gehituko ditugu eta gatza botako diegu. Eginda daudenean, esne-gaina erantsi eta apur gehiago egiten utziko dugu. Krema bukatzeko, irabiagailuz pasatuko dugu.

Zerbitzatzeko, bilkari bakoitzari krema pixka bat jarriko diogu ondoan.

No comments: