2010/01/19

Berenjena beteak

Hona hemen Amurrioko sukaldaritza ikastaroko partaideek egindako errezeta
Osagaiak:

4 berenjena, tipula bat, piper berde bat, 400 bat gramo haragi xehatua, tomate saltsa, gazta birrindua eta gatza

Nola egin:

Lehengo eta behin, berenjenak ondo garbituko eta erditik moztuko ditugu. Ondoren, haragia ganibeta batez moztuko dugu (baina berenjenak hustu gabe). Jarraian, berenjenak labean sartuko ditugu bigun egon arte. Eginda daudenean, hustuko ditugu eta haragia, momentuz aparte utziko dugu.
Berenjenak egiten diren bitartean, tipula eta piperra zatitu eta frijitu. Bigun dagoenean, berenjena haragia erantsiko dugu, gatza bota eta ondo eginda egoten denean, tomate saltsa gehituko dugu. Apur gehiago egiten utziko dugu.
Beste zartagin batean olioa botako dugu eta haragi xehatua egingo dugu. Berenjenak betetzekoa bukatzeko, haragia eta tomatea nahastuko ditugu. Bost minutuz dena batera egosten utziko dugu.
Amaitzeko, berenjenak haragiarekin beteko ditugu, gazta birrindua gainetik botako diegu eta labean berriko sartuko ditugu gainerretzeko.

1 comment:

Anonymous said...

honek ematen du Karlos ArgiƱanoren bloga, joerrrrrr